13.4.09

Digue'm què escoltes i et diré com ets

Doncs el títol no podria ser més descriptiu. Segons un estudi del profesor Adrian North, de la Universitat Heriot-Watt d'Escocia, realitzat a 36.000 persones, els aficionats a la música clàssica i al jazz són creatius, els amants del pop són treballadors mentre els fans del heavy metal tenen un caràcter suau. Els aficionats al country tendeixen a treballar dur i a ser tímids, mentre que els fans de la música rap són extrovertits. Per últim, l'estudi afirma que els amants de la música independent (també anomenat indie) no tenen autoestima i són esquerps. En contrapartida, els seguidors del soul són creatius, extrovertits, dolços, estan contents amb si mateixos i tenen, a sobre, l'autoestima alta.
I aquest és el punt que m'ha fet plantejar-me alguns dubtes existencials sobre si el que escoltem influeix tant en com ens sentim.

Podeu llegir tot l'artícle aquí: El País i participar al estudi accedint a Peopleintomusic.com.

5 comentaris:

Albert Lloreta ha dit...

vaja, tothom és fantàstic menys els que escolten(m) indie!

iGoo ha dit...

Un 'capullo', si ja ho deia jo, no es pot escoltar segons quin tipus de música...
Alguna recomanació de música 'soul'?... ;-)

Dua ha dit...

hmmm deixa que dubti sobre aquesta afirmació. Més que res perquè jo d'aquí escolto dues coses, el pop i l'indie, i crec que ni sóc esquerpa ni treballadora. Especialment això últim.
Potser és que sempre he confós termes en realitat i porto escoltant heavy metal tota la vida.

Andreä ha dit...

haha doncs jo crec que el tema del Soul si és important perquè us estil que anima i depèn com pot alegrar-te el dia.
Jo recomano The Four Tops i els Temptations per dir dos dels més clàssics, tot i que en general tot el que va fer la Motown és de treure's el barret.

iGoo ha dit...

Ok, aceptem 'música soul' com a aixecadora de moral.
He de dir també, que la publicitat a la TV li ha fet molt de mal, amb adaptacions musicals força discutibles... Potser per això no li he fet gaire cas...
Parlant de Motown he trobat això a Spotify:
http://open.spotify.com/track/52SuxlSDKMUkG3PJDWAKD7
Després d'escoltar-ho, me'n vaig a treballar amb una altra cara. ;-)