16.4.09

Més confirmacions i informe Sónar


Sembla ser que aquesta setmana ve carregada de novetats. El Sónar no podia ser menys, avui al migdia ens ha arribat la nota de premsa que anunciava les noves confirmacions de la setzena edició del festival de música avançada i art multimèdia, Sónar 2009.

Per una banda n'hi ha hagut una que no ens ha sorprés, Jeff Mills repeteix. Qui ho dubtava? Bé doncs, la qüestió és que el de Detroit punxarà per primer cop a l'aire lliure. Tot un repte...
Abans d'endinsar-nos a parlar d'altres confirmacions que si que ens criden l'atenció. Citarem que de Detroit també desembarcarà Carl Craig, un mític de l'escena.
Per primer cop a la història del festival, es comptarà amb la presència d'un artista de l'Orient Mitjà. Ens referim a Omar Souleyman, una autèntica joya i amb la que la organització del Sónar es guanya tot el nostre respecte. No per qualitat musical sinó més aviat per excentricisme.
Omar Souleyman és un personatge amb tota regla, no us podeu perdre el vídeo que adjuntem a continuació. Autèntica música folkòrica de ball que sembla feta a mida per aquells que disfruten amb les excentricitats de les cultures d'orient. Arranjaments pop que es mesclen amb ritmes de reminiscència àrab, percussions màntriques, teclats i milers d'instruments de corda porten acomulant-se durant anys a la discografia d'aquest home, que acomula 500 treballs editats en cassette.



Una mica més seriosos han estat, pronunciant el nom de Ben Frost, un autèntic compositor de melodies ambient obscur i electrònica minimalística, d'origen Australià però resident a Islàndia i que ha col·laborat en algunes ocasions amb Björk. En la mateixa línea d'electrònica nòrdica, però en aquest cas provinent de Finlàndia s'hi troba Luomo, un dj i productor inmers en un univers de house, disco, funk i pop a parts iguals, que presentarà el seu últim treball Convival.
Ja que ens trobem en l'apartat purament ballable, no podem deixar de citar al special disco set que ens portaran els americans James Murphy i Pat Mahoney, ambdos membres de LCD Soundsystem. El primer, a més, líder del prestigiós segell DFA Records i el segon que és el bateria de la banda. Destacar que si estan presentant aquest set especial de disco és per que tot just el segell FabricLive els ha editat aquest mix-cd que estan presentant.
Finalment i pels més obscurs fanàtics de l'electrònica mística, citar que per aquesta edició, el festival també comptarà amb la presència de Bomb Squad, una llegenda dins la història del hip hop i força oculta darrera dels seminals Public Enemy.

1 comentari:

marc ha dit...

Flipant el senyor Omar aquest.. jejejeje.. Això promet!!