20.5.09

El Papa al Facebook

Qui no corre vola i amb la crisi i sobretot la crisi religiosa que vivim el Papa ha de ser com Déu i estar a tot arreu i això avui dia només s'aconsegueix gràcies Internet, i sobretot a pàgines com el Facebook i el Twitter. És per això que el Vaticà difondrà els missatges del Papa a Pope2you, sí, és un enllaç, és el 'Papa connection' i no va de conya.

En aquesta web, l'usuari podrà accedir a l'escrit del pontífex amb motiu de la pròxima Jornada Mundial de les Comunicacions Socials de l'Església Catòlica, que se celebrarà el proper 24 de Maig. A partir d'aquest dia, cibernautes de tot el món, ALERTA!, podrem accediran al missatge papal que aquest any duu per títol 'Noves tecnologies, noves relacions. Promoure una cultura de respecte, de diàleg, d'amistat'. El text estarà disponible en diversos formats i també serà possible accedir al text a través de la tecnologia wiki i gràcies a conceptes clau enllaçats en cinc idiomes o per l'Iphone. Qui ho desitgi tindrà l'oportunitat de descarregar el missatge complet en format PDF o visualitzar petites càpsules de vídeo sobre el tema que estaran disponibles en el canal del Vaticà al Youtube.

Leticia Soberón, encarragada d'aquest procés ha explicat que aquesta iniciativa s'ha muntat com 'un experiment' i, segons la resposta, s'avaluaran altres llançaments similars. Va aclarir però que no es tracta de col·locar el 'perfil' del Papa Benedicto XVI en Facebook, sinó només usar aquesta eina per a difondre el seu missatge.

Us imagineu tenir al Papa al Facebook? En fi que moderna és l'Església per algunes coses, eh?