8.5.09

Horaris i dilemes del Primavera Sound 09. Guia pràctica


Falten tres dijous perquè comenci el Primavera Sound 09, el festival dels festivals, i ahir o abans d'ahir es van fer públics els horaris. A casa ens els hem estat mirant, hem agafat la calculadora i l'escaire i després d'unes quantes equacions hem arribat a la conclusió que l'infart per les solapacions és inevitable, que no hi ha res a fer i que per força ens perdrem alguna cosa. Els horaris els podeu veure endreçats per artista, per dia i per escenari al web del Primavera Sound, però no de manera per veure què coincideix amb què. Per això aquí va un recull de les solapacions més criminals del festival.

Dijous 28:

Veracruz són els primers damnificats per les solapacions. Obriran a les cinc de la tarda, a l'escenari Pitchfork, la ronda de concerts i hauran de lluitar contra el sortir tard de la feina, les migdiades preceptives i la mandra d'última hora. El metall de Cuzo (amb ex-membres de 12twelve) compartirà hora amb Women i La Bien Querida, sent els americans els escollits. Davant del dubte entre grup nacional / grup internacional els internacionals acostumen a tenir les de guanyar. Sobretot si davant tenen La Bien Querida, que ha fet un disc inexacte, estrany i que recorda coses molt greus. Però això no és res comparat amb la quàdruple solapació entre Spectrum, Magik Markers, Girls i The Bats. Malauradament, Girls i Hellhole Ratrace hauran d'esperar una altra ocasió davant de l'oportunitat de tenir al davant Sonic Boom perquè deixi anar tota la seva força sònica. L'space-rock pot amb tot. Corrents s'haurà d'anar després cap a The Vaselines (opció més recomanable) o The Tallest Man On Earth. El folk ebri del suec alt és atraient, però els pares d'himnes com 'Son of a Gun' i 'Molly's Lips' fan que no hi hagi color. A l'escenari Rockdelux a les 20:35. Yo La Tengo començarà una hora i deu més tard a l'Estrella Damm descartant d'un sol cop Joe Crepúsculo amb banda, Bowerbirds i The Jesus Lizard, als quals encara es podrà veure una estona abans de Phoenix, My Bloody Valentine a l'aire lliure o Dead Meadow. Més dur serà escollir entre Jay Reatard i els de Kevin Shields, i és que serà o l'un o l'altre. Passarà el mateix amb la resurrecció de l'any, The Horrors, el hype de la Pitchfork de l'any, Wavves, i els més burros de l'any, Lighting Bold, que tot i no tocar al mig del públic com al KGB fa uns mesos, la seva interpretació del hardcore posarà molt tonto al nostre company Arnau Sabaté. Tot perquè Aphex Twin estarà punxant al Rockdelux.

Divendres 29:

Pop tropical d'Extraperlo o folk depriment de Damien Jurado per començar. Tonteries. El rock sentimental de Magnolia Electric Co. i Jason Molina o el nu-shoegazing de Crystal Stilts? Un drama. Joe Henry, més tard, haurà de ser sacrificat davant de Déu a les vuit del vespre perquè Spiritualized vénen a Barcelona amb el seu segon millor disc per primera vegada. Després que My Bloody Valentine al FIB no permetés veure Jason Pierce refent en directe el Songs in A&E, el Primavera era l'oportunitat per refer-nos-en. Un drama perquè això implicarà perdre's el principi de Carsick Cars i The Pains Of Being Pure At Heart. I aquí entrem a l'hora fatídica del Primavera Sound d'enguany. A la mateixa hora, les 9 del vespre, els xinesos i els fills bastards de Shields i els germans Reid, i al cap d'escassos minuts, a les 21:45, My Bloody Valentine començaran a tocar a l'Auditori del Fòrum (cosa que implicarà ser-hi fent cua des de força abans) i Jason Lytle a l'escenari Ray Ban - Vice. L'ex-líder de Grandaddy, que mai abans havia vingut a Barcelona, sacrificat. En sortir de l'Auditori, es pot triar veure començat els clàssics de la casa 4AD Throwing Muses al Rockdelux, el Don't Look Back de Sunn O))) i els seus drones de The Grimmrobe Demos a l'ATP, o la bogeria psicodèlica de Crystal Antlers al Pitchfork. The Extraordinaires comencen poc després al Ray Ban - Vice, però The Mae Shi ho fan només al cap de mitja hora al Pitchfork, quan hagin acabat Crystal Antlers, i als extraordinaris ja els vam veure al Primavera Club. Oblidin-se de Fucked Up, The Drones i Saint Etienne, perquè a la una comença Dan Deacon al Pitchfork i s'hi ha d'anar sopat. Shellac és una llàstima, però ja els vam veure l'any passat. Per acabar la nit, el buffet ofereix A Certain Ratio a fer uns balls de bad boy al Vice, Rhythm & Sound a l'ATP o Mahjongg al Vice de nou.

Dissabte 30:

El dissabte 30 comença d'hora, amb The New Year i el seu catàrtic espectacle a l'Auditori a les 16:00. Això implicarà haver-se de perdre Crystal Stilts al Parc a les 15:00, convertint-se en un grup que servidor tenia moltes ganes de veure i que, tocant dos cops, se'n quedarà amb les ganes. Increïble. Triple oferta a les 17:00: The Lions Constellation i el seu shoegazing vilanoví de tota la vida, Alela Diane i el folk d'elfs a l'Auditori i Maika Makovski donant-ho tot al Vice. Ariel Pink estarà fent el boig quan Jeremy Jay surti a morrissejar i ja seran les 19 per descartar Kitty, Daisy and Lewis i anar a cantar amb The Jayhawks. Això implicarà perdre Plants and Animals, Michael Nyman (vaja) o Th' Faith Healers. Però Herman Dune servirà d'escalfament per Neil Young, a qui veurem fins que Oneida comenci a tocar al cap d'una hora i quart, a les 22:30, al Vice, convertint-se en l'únic concert que coincidirà de ple amb les dues hores i mitja que l'avi Neil serà a dalt de l'Estrella Damm. Abans que Neil Young hagi acabat, la revelació de l'any passat, Deerhunter, pujaran al Rockdelux, fent que a Ezra Furman and the Harpoons no puguin congregar gaire gent. Sonic Youth a la una tancarà els concerts de l'Estrella Damm d'aquest any, i a la mateixa hora Gang Gang Dance posaran del revés l'escenari ATP i Ghostface Killah rimaran al Pitchfork. DJ/ rupture a tres quarts de dues adormirà el personal del mateix escenari i El-P serà el plat abans de la tradicional sessió de DJ Coco per tancar el festival a partir de les 4 de la matinada.

I eixuguin-se les baves.

2 comentaris:

marmota ha dit...

buah, m'acabes d'estressar bastant xd

JG ha dit...

és l'article més "bizarro" que he llegit mai al Mai.