9.6.09

Càpsula indefinida de l'audiovisual mundial #27 Trekkies, losties i dobles jotes


Senyores i senyors. Tenim el plaer de presentar-vos, un cop més, una nova edició de la Càpsula indefinida de l’audiovisual mundial. I aquest cop us trobareu, possiblement, amb una de les càpsules indefinides amb més anades de bola de la història del Mai a la vida. ¿Vols dir? ¿N’hi haurà per a tant? Sí. Com veieu, jo em pregunto i em contesto a mi mateix. Aquesta setmana aprofitem l’estrena d’aquesta mastodòntica revisitació de la saga Star Trek per parlar de la vida i miracles d’un senyor anomenat JJ Abrams. ¿I aquest tema dóna per a tant? Us asseguro que sí.

Per aquells que s’estiguin preguntant ara mateix qui és el senyor JJ Abrams, cal explicar-ho amb un seguit de punts. Abrams és el director d’Star Trek. Va dirigir la tercera part de la franquícia Misión: Imposible. És el cap de la productora audiovisual Bad Robot, d’on han sorgit perles com Monstruoso. I ha estat guionista d’unes quantes pel·lícules mitjanament recordades. Fins aquí, tot normal. Però és la televisió la que se n’ha encarregat de posar a JJ Abrams i els seus col·legues (vegis Damon Lindelof o Carlton Cuse, entre altres) en un pedestal absolutament elevat. Ell és el creador d’aquesta sèrie anomenada Lost, que ha fet que mig món s’estigui tornant paranoic mentre intenta buscar un perquè a tanta palla mental. Lost és, des de ja, un dels mites més importants de la televisió. Però no només ha fet això. Seves són altres sèries com Felicity, Fringe o la genial Alias. Però a la càpsula d’aquesta setmana també parlem d’altres temes. La utilitat dels dits de la mà. Textures low-fi. Excursions escolars amb autobús. Falleres cremant sants. La nostra estimada ministra de cultura. Camionistes emprenyats. Baladistes que no volen tancar els ulls. Perruqueres que no saben escriure. I graus de separació amb el president Obama.

Però sobretot, a la part final, se’ns omple la boca mentre parlem de Lost. I ara és quan un servidor ha de fer un avís important. SI NO HEU VIST MAI LA SÈRIE I TENIU INTENCIÓ DE VEURE-LA, NO ESCOLTEU LA PART FINAL DE LA CÀPSULA, just quan en comencem a parlar, perquè revelem parts importants de la trama i deixem anar molts SPOILERS. Així que ja esteu avisats. La part inicial, però, la podeu escoltar sense preocupació.

Per escoltar la càpsula dedicada en exclusiva a la vida i obra del senyor JJ Abrams, només cal anar AQUÍ o fer-ho directament des del nostre perfil d’SCANNER CLUB.