10.6.09

S'acosta el Faraday


El Faraday, juntament amb el popArb, és un dels festivals de tots els que se celebren a Catalunya durant l'any que més ha sabut crear-se una imatge pròpia i destaca per aportar un valor afegit tant a l'artista com a l'espectador. En el seu cas, el fet de celebrar-se en un lloc tan emblemàtic com el Molí de Mar de Vilanova i la Geltrú, una ubicació privilegiada, destinat a un aforament limitat, presenta una immillorable proposta per un cap de setmana de concerts. No cal recordar que, enguany, el festival vilanoví ha aconseguit la fita de contractar Neil Hannon, que amb The Divine Comedy és al Faraday el mateix que Neil Young al Primavera Sound.

Però abans que arribi el dia que Neil Hannon s'assegui al piano al Molí de Mar, aquest cap de setmana a Barcelona hi ha dues festes de presentació del festival. La primera és l'Our Favourite Faraday, on tota la colla d'amics i amigues del clan vilanoví faran "versions inspirades en el Faraday". Des del Pere de La Brigada, passant pel Dani de Gentlemusicmen, passant per The Lions Constellation i tota la colla que els envolta. Podeu llegir els convidats al cartell de dalt. Això serà aquest divendres 12, al bar Clandestino del restaurant Taxidermista, a la plaça Reial de Barcelona. L'entrada és de franc.

La segona festa de presentació a Barcelona serà l'endemà, el dissabte 13, a La[2] d'Apolo, que comptarà amb concerts normals per part de Los Carradine, JF Sebastián, Sedaiós, La Banda Municipal del Polo Norte, Samitier i Bon Compain. Nous vells coneguts dels escenaris barcelonins tots ells, amb el denominador comú de pop-folk, aquest cartell és un petit aperitiu del que ens trobarem el primer cap de setmana de juliol a Vilanova, ja que el Faraday d'enguany és dels més nacionals de tots, amb tot l'estrellat de grups catalans.