31.8.07

Ratatat, la confirmació

Ratatat va ser un dels grups que va causar major impacte al passat Summercase i aquest cap de setmana tornen a Barcelona per demostrar que no van tenir una gran nit aquell 14 de juliol, sinó que converteixen els seus concerts en grans nits.

Quan? El divendres 31 a les 2.30h
On? A Razz Club

Ratatat és un grup de Nova York, de Brooklyn més concretament, format pel guitarrista Mike Stroud i el programador i teclista Evan Mast. La seva història és la típica de dos companys d’institut fanàtics de la música que l’any 2001 decideixen unir-se i intentar fer alguna cosa decent i diferent.

El seu àlbum de debut va arribar l’any 2004, l’homònim Ratatat, un disc bàsicament instrumental i gravat a l’apartament de Mast. Poc després, la discogràfica XL Recordings els va publicar de nou el seu disc.

Tenen un estil molt peculiar que diverses revistes musicals han definit com “rock meets electronica”, però com acostuma a passar, en la seva música s’hi pot trobar funk, pop, rock, hip hop i, segons els més agosarats, metal.

Vénen a Barcelona a presentar (o refrescar) el seu últim àlbum Classics (XL Recordings, 06), però el cas és que si per alguna cosa són coneguts Ratatat és pels seus excitants i potents directes, que els han convertit en teloners de Mogwai, els nostres estimats Franz Ferdinand, Interpol o !!!.

Malgrat tot, l’èxit de Ratatat també es deu, en gran part almenys, als seus discos de versions d’altres artistes, sobretot en l’àmbit del hip hop, com poden ser Missy Elliott, Kanye West o Jay-Z. De fet, tenen dos discos autoproduïts on les recopilen, Ratatat Mixtape Vol.1 (04) i el recentment publicat Ratatat Mixtape Vol.2 (07).

Sigui com sigui, s'han de veure en directe i comprovar en persona si les expectatives generades al seu voltant estan ben fundades. Per desgràcia, el concert està emmarcat dins la sessió habitual del Razz Club, així que prepareu-vos per passar calor, estar apretats i envoltats de guiris. Segurament Ratatat s'ho valgui...


2 comentaris:

Anònim ha dit...

La sorpresa del SummerCase!
Mejor en directo que en disco, sin duda.

tomatoma ratata-ta!

stYgs ha dit...

oooh los desconocia tiene muy buena pinta.. asias por la informacion ^^