9.11.07

Novetats i Agenda de Concerts

Novetats


The Raveonettes. Lust, lust, lust (Sony).

No. Era mentida, The Raveonettes no han marxat a una discogràfica independent, però el canvi de Columbia a Sony els ha anat bé. Menys singles fàcils i un disc més homogeni. El duet danès ha robat els pedals de distorsió dels Jesus and Mary Chain i estrenen un disc de noisepop com els que feien els escocesos. Fins i tot en els noms de les cançons s'assemblen. Els Jesus and Mary Chain tenien 'Some candy talking' i els danesos ens regalen 'You want the candy'. Lust, lust, lust ha estat una sorpresa inesperada que ens ha alegrat la tardor.

Escolteu 'Hallucination', 'You want the candy' i 'Blush'.


Tunng. Good arrows (Static Caravan / Full Time Hobby).

Death Cab For Cutie més Leonard Cohen més The Format més The Postal Service. No hi ha manera més il·lustrativa que aquesta per descriure un grup. Good arrows és el tercer disc dels anglesos Tunng, membres de l'escena folktronica. O això diuen els que en saben una mica, tot i que nosaltres no l'hem acabat de trobar el folk. L'electrònica sí. Però tampoc no tant. Bé, no negarem que les etiquetes ens agraden i celebrem poder escoltar cançons boniques com aquestes.

Escolteu 'Bullets', 'Arms' i 'Hands'.


DD.AA. A tribute to 'Automatic for the people' (Stereogum).

Ens encanten els discos d'homenatge, i més i tot si recreen un disc concret de la discografia d'un grup que fa temps es dedicava a escriure grans cançons com 'Man on the moon' o 'Nightswimming' (a-mi-de-REM-només-m'agrada-la-primera-etapa). A més a més, si a més hi trobem que els més que decents Shout Out Louds reinterpreten magistralment la primera de les cançons. "Hey baby, are you having fun?"

Escolteu 'Man on the moon', per Shout Out Louds, 'Nightswimming' per You Say Party! We Say Die! i 'Everybody hurts', per Meat Puppets.


The Wombats. A guide to love, loss and desperation (14th Floor).

Ja els tenim aquí. No han passat ni sis mesos del narcòtic concert dels Arctic Monkeys al FIB que els anglesos ja han tingut temps de trobar i enviar-nos un nou grup perquè soni sense parar a sales fosques d'aquesta ciutat, on encara punxen Joy Divison. Les comparacions no són gratuïtes, l'últim single de The Wombats 'Let's dance to Joy Division' ha provocat tant hype com ho va fer 'I bet you look good on the dancefloor'. Nosaltres estem en contra dels hypes, però que bona que és aquesta cançó! I a sobre es riuen de l'escena. Adorables.

Escolteu (òbviament) 'Let's dance to Joy Division', 'Moving to New York' i 'Backfire at the disco'.


Agenda de concerts

El fred fa que els concerts al aire lliure tant típics d'époques més estivals quedin relegats a l'oblit, mentre que les sales petites esdevenen les més acollidores e idonies per programar concerts. Així, com és costum us portem una agenda plena de concerts a on babejem per assitir, així que si que acceptem acreditacions, invitacions i entrades de cinema. Que per demanar no falti.

Comencem amb Interpol que fan rock del bo i del que et fa bategar les neurones, telonejats per Blonde Redhead que ja van venir al Primavera Sound. Els podreu veure ara mateix, si us afanyeu molt i molt, bé i si teniu reservades unes de les entrades que ja fa une setmanes que estan esgotades....així que si sou d'aquesta petita majoria d'afortunats ja ens direu que tal. Tinc entès que la senyoreta Miriam Pons hi anirà, així que potser ens podria comentar que li ha semblat.

Manic Street Preachers ara ja feien un quant temps que no venien a la ciutat comptal, casi 6 anys ja. Ara per ara aquesta és la seva única actuació al nostre país, o sigui que fes via cap al recinte Movistar allà, al Fòrum de les bones olors. Estaràn presentant el seu últim disc Send away the tigers. I molta atenció perquè tinc entès que l'entrada és gratuïta, bé potser limitada al aforament de la carpa en qüestió....

Per demà dissabte 10 de Novembre us proposem un concerts d'aquells anomenats intimistes o més aviat tranquils. Estem parlant del cantautor francès Benjamin Biolay que ens troba girant per tota Catalunya el seu cinquè treball Trash Yéyé (Virgin, 2007) Ahir va estar per Girona i avui mateix el podreu trobar a la Sala Bikini.

Continuem amb propostes de caire més intel·lectual i és que pel proper dimecres 14 de Novembre podreu trobar al cantautor Ismael Serrano a l'Auditori, una d'aquelles ocasions perquè se us posi la pell de gallina amb la tornada pacient de les seves lletres. Tot i que, com aquí, el mainstream oficialista és més tirant cap al pop, també diem així de refilión que el mateix dia la megaestrella hollywodiana i nova nena anorèxica en potència, Hillary Duff, també estarà de "concert" al Palau Sant Jordi.

I passem d'una nena pija americana a una noia molt més modesta. Estem parlant de Tulsa, la banda liderada per Miren Iza que s'ha donat a conèixer, ara no fa molt, amb Solo me has rozado (Subterfuge, 2007) un bon LP que ja et vam recomanar en el seu dia i que preveiem que serà l'eix d'un molt bon concert. Pel mateix dimecres 14 de Novembre a la Sala Bikini, Tulsa en concert. Com a curiositat dir, que el grup ha estat nominat als Grammis Latins com una de les Artistes Revelacions d'aquest 2007.


3 comentaris:

mir* ha dit...

al final, al concert d'Interpol hi van anar 4 dels membres del programa i serà un altre l'encarregat de fer-ne una ressenya...

:P

mir* ha dit...

ah! i des del meu humil ( i no fan) punt de vista, va estar força bé... tot i que reconec que potser m'esperava una mica més!

bon diumenge!
:)

Muntsa ha dit...

jo tb m'esperava una mica més d'Interpol...toquen força bé, però massa igual tot...

En fi, m'agraden molt tunng, gràcies per descobrir-los edu!

:)
bon diumenge!