25.1.08

Novetats i Agenda de concerts

Vampire Weekend. Vampire Weekend (XL).
Aquest grup de Nova York està format per quatre xavals que es van conèixer a la universitat i, amants ells de ritmes africans, van decidir rescatar-los per la música popular. El resultat són deu cançons que, com dèiem fa uns mesos, quan us els vam presentar, fan que siguin frescos i vitals. Cançons com 'Cape Cod Kwassa Kwassa', 'Oxford Comma' i les veritables perles del disc, 'A-Punk' i, oh, 'Campus' converteixen Vampire Weekend en el primer millor disc del 2008. Apa.

Ladyhawk. Shots (Jagjaguwar).
Rock'n'roll. Ladyhawk són rock i blues. Aquest grup de Vancouver (Canadà) acaba d'editar el seu segon treball, Shots, amb la mateixa discogràfica d'Okkervil River. El disc compta amb tres punts àlgids, que s'encarreguen de mostrar les cares del grup, la canyera i l'emotiva. 'S.T.H.D.' (la canyera) i '(I'll Be Your) Ashtray' i 'Night You're Beautiful' són cançons amb arrencada, clímaxs i solos de guitarra marca de casa.

Nada Surf. Lucky (Barsuk).
El grup americà Nada Surf ha decidit que el seu nou disc Lucky no es vendrà a les botigues, almenys al nostre estimat estat, sinó que anirà de 'regal' amb les entrades dels concerts de la mini gira que faran per terres espanyoles. No sabem quanta gent anirà a veure'ls en directe, però dubtem que sigui més de la que es compraria el disc. 'See This Bones', 'Whose Authority' i 'Beautiful Beat' són cançons maques i no heu de deixar que aquest nou i estúpid intent de canviar les regles del joc us allunyi del disc. No cal explicar com, oi?

Voxtrot. Voxtrot (Playlouderecordings / The Beggars Group).
Els grups britànics sonen, en la majoria de casos, britànics. Els grups americans sonen alguns a country, altres a música ètnica de diferent tipus i alguns altres (cada vegada més) a britànics. És el cas de Voxtrot que, des de l'Amèrica profunda, es reivindiquen com a mereixedors de portades de la NME tant com The Wombats o The Enemy. El seu disc de debut és un disc irregular que no acaba d'explotar a excepció de les cançons 'Introduction' i 'Firecracker'. Aquesta última segur que us recorda a alguna nit d'excessos.


Agenda de concerts

Divendres 25 de Gener
Juliette and the Licks a l'Espacio Movistar
Albert Pla al Teatre Joventut d'Hospitalet
Maika Makovski a la Sala Apolo
Vortice a la [2]

Dissabte 26 de Gener
Carlos Ann a la Sala Bikini
Grande-Marlaska a la [2]