26.1.08

Vórtice a La [2] (25.01.2008)

Que una persona que no està acostumada al metal parli sobre Vórtice pot semblar que ho faci sense coneixement de causa, però la veritat és que quan entres a una sala on el primer que sona és Earth, et pots començar a fer a la idea del que s’està acostant. Vaig relaxar-me i decidir ficar-me a la pell d’un amant del metal, i quan va començar el concert de seguida m’hi vaig enganxar, com si tota la vida hagués estat escoltant Meshuggah, Moho o In Flames.

El passat divendres 25 de Gener dins la programació de La [2] del Nitsa, la banda catalana Vórtice, màxims exponents del metal català, van presentar el seu disc ‘Human Engine’ (Holy Cobra Society Records,2008) a la ciutat de Barcelona.

Parlar de Vórtice es parlar de màxima precisió i contacte d’habilitats entre els integrants de la secció rítmica, Llobet i Àlex. Ells dos tenen una connexió increïble, quadren de forma matemàtica tots els acords que creen la potencia del so que desprèn aquesta banda. Parlar de Vórtice és, a més, parlar de guitarres apocalíptiques que, de tant en tant, desperten entre la massa de so per crear l’element hipnòtic de la seva música. No n’hi ha prou amb això, sinó que encara hi falta l’últim afegit de David, vocalista del grup que arrasa amb la seva veu com si fos un huracà.

El treball de Vórtice esta editat pel segell discogràfic madrileny Holy Cobra Society Records, el qual edita un material que molta gent estava esperant des de fa temps. I és que la repercussió mediàtica que aquesta banda estava tenint aquests últims mesos havia de servir per alguna cosa. Bon concert, en família i bona companyia.