3.2.08

Born Losers + Raw Meat a Sidecar (01.02.08)

Fora del que és habitual, deixant de banda grups indies, folk i postpunk, Barcelona també compta amb una escena underground de qualitat. El passat divendres 1 de febrer, a la sala Sidecar de la Plaça Reial hi va haver un concert produït per Producciones Barbudas. Els grups van ser Born Losers i Raw Meat.

Després que fes almenys un any i mig que un servidor no veia als Born Losers en directe, em vaig quedar increïblement impressionat del nivell d'aquesta fantàstica banda barcelonina, del que alguns entenen per surf i d'altres anomenen instro fuzz. Aclararíem la incertesa dient que la música dels Born Losers és surf, però ells ho matitzen dient que és instro fuzz per dues raons. Una, per que és rock'n'roll instrumental, i dues, per que fan ús de l'efecte fuzz. La música dels Born Losers ve precedida per icones com Dave Allan and The Arrows, grup al qual van telonejar al festival Wipeout. Han telonejat, a més, als mítics The Straitjackets durant el seu últim pas per Barcelona.

El concert del Sidecar va ser organitzat per que presentessin Tokyo Drifter (Butterfly Records, 2007), un segon EP, que segueix el magnífic debut And She Rides Along (WildPunk Records, 2006). La banda ha sofert canvis de membres i, tot i que al concert la formació va ser la definitiva, on el bateria Pernil (procedent dels Critters) va substituir Germán (Tuti), l'EP que presentaven es va gravar amb la formació antiga, amb Tuti a la bateria. És per aquesta raó que hi va haver un record per a ell, quan en Pau va dedicar-li 'Keep Searchin''.

No havia tingut el plaer de veure'ls amb la formació nova, i la veritat és que va ser genial ja que van sonar perfectes. Un directe digne d'una banda de la trajectòria d'aquests barcelonins. A destacar la bona actuació del nou bateria i la potència amb els dos guitarristes. També em va agradar molt l'apartat de percussió i efectes.

El concert va ser, a més, l'excusa perfecta per estrenar en directe la guitarra de dos màstils, una peça original de la època que trasllada encara més el so dels Born Losers als 60. Hi va haver temps encara per una versió instrumental de 'The House of The Rising Sun' dels Animals.

Els Born Losers van deixar pas al que vindria a continuació. El públic es va moure i a les primeres files s'hi van congregar psichobillys i rockabillys, perquè els que venien ara eren els Raw Meat, un quartet rockabilly de Barcelona que presentava el seu treball Shots (Sleazy Records, 2007). Guitarra acústica, molt bona veu, contrabaix, elèctrica i bateria. Tot perfecte per sortir a l'escenari i anunciar l'aforament complet d'una Sala Sidecar que va quedar petita per poder veure aquestes promeses del rock'n'roll d'arrel americana que sembla que reneix a la ciutat.

Raw Meat va sorpendre'm gratament a causa de la bona qualitat de la música i de la veu d'Oscar. La banda sembla que tocava per acomiadar-se ja que se'n van cap a Berlin. Si mireu al seu myspace veureu un calendari d'alló més prometedor per aquesta banda que porten junts tot just dos anys.....

'Lolitaaaa, tienes una forma de bailar rock que me fascina...'