29.2.08

Novetats i Agenda de Concerts


Tindersticks. The Hungry Saw (Beggar's Banquet).
The Hungry Saws és el setè disc d'estudi de Tindersticks, la històrica banda de Nottingham, si és que "històrica" és un qualificatiu acceptable per un grup que va començar a fer els primers passos el 1992, quan tot era grunge. Com a metàfora de vida paral·lela als grans corrents pels quals el rock s'ha anat movent els darrers 16 anys, aquest disc es revel·la com un plat de degustació lenta, assaborint la gran quantitat de matisos que aporta. Els Tindersticks, a més, han aconseguit amb The Hungry Saw crear certa remor, sobretot després de ser confirmats com un dels principals reclams del Primavera Sound d'enguany. Amb cançons com 'Feel The Sun' o 'The Other Side Of The World', més reposades, o l'homònima 'The Hungry Saw', que adopta certa sonoritat country, aquest disc és una bona carta de presentació.

Charades. En ningún lugar (BCore Disc).
Ja no sorprèn que la discogràfica barcelonina presenti propostes diametralment oposades al so hardcore característic del segell fa una dècada. Ara bé, no era d'esperar que editessin En ningún lugar de Charades, segon disc del combo panhispànic i el primer íntegrament en castellà. Aquest és un disc que recopila els clixés de la cançó pop i els presenta de la manera més benintencionada possible. Desafortunadament, l'efectivitat dels temes és força desigual i mentre el single 'En ningún lugar' presenta un notable consolidat, 'El barco de Eric' avorreix i frega el 5 des de sota. En general, però, la nova referència bcoriana és un aprovat alt.

DeVotchKa. A Mad And Faithful Telling (Anti).
El que han fet, amb prismes totalment diferents, Beirut i Gogol Bordello ben entrats al segle XXI, és el que porten fent DeVotchKa des del 1997. Música balcànica, gitana, grega, eslava i tots els gentilicis que se us acudeixin de l'est europeu, a través de l'òptica pop-rock. Això és el que sempre han fet els DeVotchKa des de Denver i és el que fan en aquest nou A Mad And Faithful Telling. Però així com Beirut és dolç i el Bordello és rabiós, la música dels de Denver està recoberta d'un autan repelent a la primera escolta i entrar-hi requereix cert esforç. Un cop a dins, però, s'hi està força bé.

The Kills. Midnight Boom (Domino).
The Kills són una altra d'aquestes parelles artístiques i sentimentals que s'han aventurat a provar en el camí de la música. Ara, després de tres anys de silenci publiquen Midnight Boom també en el seu segell habitual, Domino Records. Un disc que seguix la línea del No Wow del 2005 i que ens deixa temazos tant contundents com aquest 'U.R.A. Fever'. D'acord, sí, acceptem pop com a animal de companyia i sabem que és precisament el single presentació, però és que estem parlant d'un disc amb 12 temes que són singles en potència.


Agenda de concerts

Com qui no vol la cosa, el fred va desapareixen poc a poc i els festivals de música comencen a alforar a la nostra ciutat (i rodalies). Els grans festivals de l'estiu s'han encarregat de confirmar a bons artistes, o no, i els que no ho han fet encara s'encarreguen de difondre rumors que fan enbogir als fans dels foros.

A Hospitalet aquest cap de setmana podreu trobar el Let's Festival, ubicat entre les sales Salamandra i el Depósito Legal, organitzador de l'event. Us hem remarcat els artistes que especialmente recomanem al Mai a la vida.

Divendres 29 de Febrer

Salamandra 1: Spunkfool + Olimpic + Humbert Humbert + Delorean + Amable + Carole + Monamí
Salamandra 2: Slow Reno + Deneuve + Triángulo de Amor Bizarro + Mishima + Maadraassoo + McFly
Depósito Legal: Popium Djs + R-Evolució Djs + Dj Legoteque


A la ciutat comtal també podreu trobar algun concert interessant com el de Irene a La [2]


Dissabte 01 de Març

Continuem amb més Let's:

Salamandra 1: April Fool´s Day + Big City + Nisei + The Sunday Drivers + Jesús Ordovás + Yoset

Salamandra 2: Abraham Boba + Hidrogenesse + Facto Delafé y las Flores Azules + El Guincho + Nosomosnovios
Depósito Legal: Pequeñas Padawan Djs + Dj Tini + Dj Moniamí


Els concerts per la resta de Barcelona per dissabte són els següents:

The Mars Volta a la Sala Razz
Marah a la Bikini


Entrada ja la setmana:

Dijous 6

Whiskyn's al Hard Rock Cafe
Mazoni al Auditori


Divendres 7

Marlango al Palau de la Música