17.2.08

Segunda Apnea + Tiki Phantoms Bar Línia, Lleida (15.02.08)

Vaig estar a Lleida i el Línia celebrava el su primer aniversari, i ho va fer convidant als barcelonins Segunda Apnea i els conegudíssims fans del més enllà i oradors del deu Tiki, els Tiki Phantoms.

A l'escenari tot estava preparat, foscor i un cable de llums que decorava la bateria transparent. El backline els delatava, mileres de pedals d'efectes, teclat i sintetitzadors. Peces clau del post hardcore de Seguna Apnea.
Era el primer concert de la banda després que haguessin sofert nombrosos canvis en la formació, els va abandonar un guitarra i s'hi havien incorporat dos guitarristes més Edgar i Álvaro, i la teclista Natalia.
Així doncs, el primer d'una sèrie de concerts que els durà la setmana que ve a Gavà amb Nisei i Tetsuo, i a l'Abril a Mephisto.
La banda havia estat tancada com una monja de clausura en el seu convent de creació musical per pujar després, d'almenys un any, altre cop a l'escenari. I la veritat és que el canvi va ser increïble, d'entrada el canvi més notable ha estat la substitució de l'anglès pel castellà. I la pèrdua en arranjaments metal, de la seva antiga maqueta virus_e de quan encara tocaven sota el nom Apnea. Ara, però, Segunda Apnea ha guanyat en tècnica, virtuositat i un so envolvent que em va agradar molt.
Tot i que no van tocar un repertori massa extens, Segunda Apnea va saltar a l'escenari amb una cançó instrumental llarga i molt treballada. Realment un tema que em va sorprendre degut a la seva complexitat i l'envolvència del seu so. Una peça increïble per obrir un repertori més aviat curt però intens, amb una música contundent, que a vegades queda eclipsada per la convinació perfecta dels efectes i la virtuositat de les guitarres que destaquen sobre d'una secció rítmica altament treballada.

Per continuar la festa es va produir un canvi de registre bastant notable, es va canviar l'avantguarda musical contemporània per fer un retrocès en el temps a mans dels fills del Déu Tiki. Com sempre i amb la parafernàlia que els caracteritza els Tiki Phantoms van complir perfectament amb l'expectativa creada. Surf and Roll, algunes versions, calaberismo i un bis llarg a petició d'un públic entregat a la seva música.
En definitiva, un bon concert i un molt bon tracte per part dels propietaris del Bar Línia, si aneu a Lleida i la boira no us perd, passeu-hi.
I que cumplan muchos máááásss.......