2.3.08

Muzak + QA'A

Cada dijous els amics d'Scanner FM programen actuacions i sessions de dj's a la sala Sidecar, que s'engalana per l'ocasió i es rebateja per D.N.A Club. Entre una variada programació, el passat 28 de Febrer van convidar a dues bandes de Barcelona. Els coneguts Muzak, que a ritme de post rock van obrir la nit, i els impronunciables QA'A que van tancar el concert amb un dels millors directes que un servidor ha vist últimament.
Vaig conèixer a QA'A gràcies a una entrevista que el programa Postpockotronic d'Scanner FM va fer-los una setmana abans. Allà van fer una mica de balanç de la trajectòria del grup i van fer sonar temes antics. La sorpresa va ser grata quan els vaig veure en directe, un espectacle sens dubte molt potent.
Però bé, començarem per on hem de començar. Seguint l'ordre cronològic del desenvolupament del concert, una mica desfasats d'horari van sortir uns Muzak a l'escenari del D.N.A Club que ho van donar tot. Una secció rítmica molt treballada, de la qual destaco per sobre de tot la figura del bateria Pau, que combinava de forma perfecta els tocs jazzístics de la bateria amb la canya del rock. Estructures que passaven de ritmes frenètics a la contundència. Un altre element jazzístic era la secció de vents a càrrec d'Àlvaro que combinava perfectament el so del saxo i la trompeta amb la psicodèlia de la seva música.

Tot seguit, després del concert de Muzak, els QA'A van sortir a escena amb la corresponent maquinària d'efectes que porten sempre a sobre. Increïble el nombre de synths i pedals que van utilitzar. La seva música se'm fa complicada de definir, però si hagués de posar-hi adjectius jo diria algo així com noise post-madchester, tot i que segur que em quedaria curt.
Els seus directes consisteixen en elevar a la màxima potència l'experimentació musical sense deixar en cap moment de sonar malament. El potencial creatiu dels impronunciables QA'A és canya i atmosferes psicodèliques que ens transporten a uns ritmes elèctrics perfectes. Molt recomanables....no us els podeu perdre el proper 16 de Març a la Be Cool, on estaran actuant amb Cuzo.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ey ARnau!!

Moltes Gracies per la Critica!! Espero que disfrutesis del concert!! Ya anirem informan de mes en el futurrrrrrr!!!!

DEu
Rober-Muzak