26.3.08

Tema de la setmana: Els Contes




Aquesta setmana el Mai a la vida us porta al llit i en el pitjor sentit de la paraula; perquè us embolcallem i us expliquem contes per a que no pugueu tornar a dormir.

Sabeu per on va la cosa?, aquesta setmana l’equip del programa ha indagat sobre el significat ocult dels contes infantils des del punt de vista psicoanalític. També em buscat el que s’amaga darrera la cortina de fantasia de Disney.

Parlem dels personatges típics i tòpics, de clàssics de tota la vida com la Caputxeta vermella dels Germans Grimm, de Blanca neus, d’Alícia en el país de les meravelles i el seu autor, l’amic dels nens: Lewis Carroll etc., perquè els del Mai a la vida intentem anar una mica més enllà i no tenim por del llop, ni de les bruixes, ni de res.

Ens hem documentat gràcies al treball d'autors com Bruno Bettelheim que realitza un seguit de psicoanàlisi dels contes populars, un blog que ens mostra la part més fosca de Disney entre altres.

Veniu amb nosaltres al cantó més fosc de la “innocència”, endinseu-vos en el subconscient i a veure que surt, let’s go!

Us deixem amb una gran cançó de Jorge Drexler: Disneylandia, que per problemes tècnics no va poder sonar al programa.



free music

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Si, sóc originari de l'Hospitalet i orgullós de seguir-hi vivint 33 anys més tard. Dit això, només volia deixar palès el meu malestar pel continuu menyspreu que els mitjans de comunicació, sobretot els locals i de la capital, mostreu indiscriminadament cap als habitants d'aquesta població que us és veïna tractant-nos a tots com a ignorants i analfabets. Sincerament espero que esmeneu aquesta falta de respecte en el vostre proper programa.

Andrea Valverde ha dit...

Vaja, el cas és que jo mateixa també sóc una d'Hospitalet i membre integrant del Mai a la vida. Fetes les presentacions només et volia respondre dient-te que el menyspreu, en el nostre cas, es totalment fictici i l'intentem utilitzar per crear un personatge més, el de la conductora femenina. Tot i així, respecto el teu comentari i et demano disculpes en nom de tot el programa, no dubtis en què intentarem deixar ben clara la nostra posició respecte al tema en el proper programa.

Sälutacions cordials i espero que la resta del programa t'hagi agradat. En tot cas, ens pots fer arribar totes les teves suggerències i aportacions a info@maialavida.com.

Gràcies!

Synbios ha dit...

eeehhmmm... eso de que toca... podriais haber puesto "Holding Out for a Hero" de la bso de Shreck

Eso d q los principes son granotas es totalmente falso. Solo recuerdo 1 cuento q pase eso :P.

No esque los hombres tengamos problemas de atencion, lo q pasa es q la mayoria solo pueden hacer 1 cosa cada vez, no son multitarea XD

Papel Pinocho XD

A mi tampoco se me había ocurrido. Vaya tela, asi q Caperucita es la Regla? Q fuerte. XD. Pero nos pongamos como nos pongamos, la mejor Caperucita de la historia es Estella Warren en los anuncios de Channel :D.

Tambien hacen remakes de cuentos como Una Cenicienta Moderna y Sydney White. Y si, las he visto las dos, la primera x Hillary Duff que siempre me ha parecido increiblemente guapa, y la segunda porque una amiga mia me la recomendo xq los enanitos eran unos frikis XD. Son entretenidas.

"Mes chuli del mon" XDD. Vaya tela XD.

Belen Esteban ya tiene vesido d novia. AR se la llevo al corte ingles y la trataron como una princesa XDD. O al menos eso dijeron en Se lo que hicisteis...

Y por último un comentario para el comenario de mi vecino de L'H. No t tomes las cosas tan en serio q t saldra una ulcera ;P. Yo tambien soy de L'H y como se q los comentarios los hace alguien de L'H, se q no lo hace con maldad :).

Anònim ha dit...

I qui és el gitano del programa? Perquè també els deixeu a parir...

Salut i felicitats pel programa!

Míriam Gómez ha dit...

Quines polèmiques!
I quines grans aportacions Symbios!

Unknown ha dit...

Nooo, només ens queixem de la visió que aporta Pinocho sobre els gitanos!!!!

Merci per les teves aportacions synbios!

:)

Míriam Gómez ha dit...

ATANCIÓ adictes als contes: http://w3.bcn.es/V53/Serveis/Noticies/V53NoticiesLlistatNoticiesCtl/0,2138,120312746_120336321_2_446964232,00.html?accio=detall&home=