22.5.08

Novetats i Agenda de Concerts

Thomas Fiction. Celebration (Alive)
La música i la meteorologia van molt lligades (només cal veure el pànic que hi ha davant la possibilitat que plogui durant el Primavera) i si hi ha discos que van amb la pluja n'hi ha d'altres que van amb el sol. Celebration de Thomas Fiction és d'aquests darrers, un àlbum que com indica el nom convida a la festa gràcies a talls com 'Can't Say No', 'Relentless Machine' o la inicial 'Filthy Flowers'. Suposo que cal explicar que Thomas Fiction no és una persona sinó quatre, tots del bonic estat d'Alabama, als Estats Units. Des de Catalunya segurament no sabríem dir gaires coses d'aquest estat, més enllà que és un dels paradigmàtics del sud dels EUA, i segurament Thomas Fiction no serà la punta de llança d'un progressiu coneixement de la zona, però amb el garage combinat amb un pop de guitarres força ràpid podem començar a pensar que s'hi fan bones coses allà. Això sí, sempre i quan haguem superat l'animadversió a la veu.

Bonnie 'Prince' Billy. Lie Down In The Light (Drag City)
Potser ja estem tots força anestesiats amb el folk i davant de l'augment espectacular de propostes del gènere dels darrers anys, ara ja ens sembla que no n'hi ha tant i no li fem tot el cas que alguns artistes es mereixen. Per sort Bonnie 'Prince' Billy ha acudit a la seva cita anual de publicar un àlbum amb aquest notable Lie Down In The Light, que comença de manera magistral amb 'Easy Does It'. Seguint l'analogia del temps, això és un vespre d'estiu calurós i la brisa és el disc.

The Little Ones. Morning Tide (Branches Recording Collective)
Per fi, home. Després de dos eps magnífics, els californians The Little Ones publicaran aquest estiu el primer llarga durada i, cosa que és d'agrair, rescatant només una cançó de les publicacions anteriors ('Boracay', del segon EP Terry Tales & Fallen Gates). La resta d'aquest Morning Tide és nou de trinca. Onze cançons que segueixen la bonica línia del pop festiu que practiquen altres grups com Someone Still Loves You Boris Yeltsin o Speedmarket Avenue i que, per contra del que alguns temíem, aconsegueix mantenir una entitat pròpia durant tot el disc i demostren que el format clàssic de l'LP no els va gran.

Mates Of State. Re-Arrange Us (Barsuk)
Re-Arrange Us és el el cinquè dins la carrera del matrimoni format per Kori Gadner i Jason Hammel, més coneguts com Mates of State. Pels qui no els hagueu ecoltat mai a la vida, només dir-vos que sonen al millor pop que aconsegueix fer-vos sentir millor amb vosaltres mateixos i amb els qui us envolta. Tot i que Pitchfork Media tan sols dóna un 5/10 a Re-Arrange Us (Barsuk) nosaltres som molt més optimistes i sabem que us agradarà segur.


Agenda de concerts

Divendres 23
Xiu Xiu a La [2]
Albert Pla al Salamandra
Morcheeba a l'Espacio Movistar
First Aid Kit al Fnac del Triangle
Fast Food i F.A.N.T.A al Monasterio
Das Pop a la Sala Razzmatazz

Dimarts 27 comencem amb els concerts pre Primavera Sound:

My Brightest Diamond a La [2] de l'Apolo, a partir de les 23h.

Dimecres 28

Les Aus a la sala Sidecar a partir de les 22h
SJ Esau a la sala Apolo a partir de les 20h
Mi and L'au també a l'Apolo una hora més tard, a les 21h
Matt Elliott a partir de les 22 també a la sala Apolo
The Clientele també l'Apolo a partir de les 23h
I per últim La Orquestra Del Caballo Ganador a les 00h