21.5.08

Tema de la setmana: Straight edge



Com ja sabeu, als del Mai a la vida ens agrada això d'endinsar-nos en jardins i aquesta setmana de radiant primavera és tot un plaer fer-ho. Sense menys preàmbuls, en el tema d'aquesta setmana ens atrevim amb l'Straight edge!

Com bé sabeu, l' Straight Edge, sovint abreujat amb les sigles Es, sXe, o xXx, és un moviment, una filosofia, i en definitiva una forma particular d'entendre la cultura hardcore i punk. El seu precursor és Ian Mackaye, membre de bandes com The Teen Idles (1979), Minor Threat (1980), Embrace (1985) i Fugazi. Tot i això ell no es considera part ni responsable del moviment. Però el moviment rep aquest nom per la cançó de Minor Threat: Straight Edge, cançó que deixa força clares les intencions d'aquesta forma d'entendre la cultura punk. I es que, la característica principal dels straight edge es el seu rebuig a les drogues, legals i il·legals, al llibertinatge sexual i a més a més molts, no tots, són vegans o vegetarians.

I per tal de no fer valoracions precipitades ni res de tot això... que ja sabeu que ens agrada, us deixem que ens escolteu i us construiu la vostra opinió al respecte!, que me'n dieu? Us deixem, a més amb la cançó que dona nom al moviment: Straight Edge de Minor Threat.

I've got the straight edge!

Pd: La foto de riure aquí.

free music