7.5.08

Sincronitza el Mai a la vida amb l'iTunes o derivats

Fa cosa d'un any vam començar aquest blog com un experiment. Sabíem que la presència a la xarxa d'un programa de ràdio local era totalment necessària i poc a poc hem anat construint aquest blog entre tots. I com no podia ser d'una altre manera, ara, quasi un any després hem pogut sincronitzar el nostre tan estimat Mai a la vida amb un reproductor com l'iTunes, o sigui que ara més que mai som un Podcast com deu mana. Sí, estem contents i no ens n'amaguem. El cas és que anem per pams i comencem pel principi.


Què són els RSS, els feeds i la sindicació?

RSS es un format de dades que ens permet sindicarnos a un contingut, tal i com si fóssim els típics subscriptors de La Vanguardia que reben diariament el seu periòdic a casa abans de marxar a treballar. El RSS ens permet distribuir contingut sense la necessitat d'un navegador i la feixuga tasca d'anar visitant un per un els blocs amics que tens. Només cal utilizar un software dissenyat per llegir els continguts RSS, com el Google Reader que és gratuït i força intuïtiu.

El Feed és un anglicisme que s'utilitza per denominar els documents amb format RSS o Atom (un altre tipus de format amb les mateixes caractertísques) que permet als agregadors recollir informació de les pàgines web sindicades.

La imatge a la que segur que esteu més que acostumats és aquesta d'aquí al costat on apareix un quadrat amb les puntes rodonetes i amb tres línes corves. Al Mai a la vida, utilitzem el vermell d'una mica més enllà que ve a ser el mateix però una mica personalitzat.


Què és un Podcast?

El podcast o podcasting consisteix en la creació d'arxius de so (normalment en format mp3 perquè siguin fàcils de descàrregar) i de vídeo (videocast o vodcasts, ojo que nos us donem una sorpresa algun dia amb el Mai a la vida TV ;) ) que es distribueixen mitjançant un arxius RSS que permet subscriure's. La gracia del Podcast consisteix en sincronitzar el teu reproductor de música habitual amb aquest arxiu RSS per poder descarregarte l'arxiu i consumir-lo quan tu vulguis i allà on vulguis si l'introdueixes a un reproductor portàtil.


Com puc sincronitzar el Mai a la vida amb l'iTunes, o amb qualsevol altre reproductor?

Per sincronitzar el Podcast del Programa amb el reproductor iTunes (no ens paguen però és el que utilizem la majoria) només cal que arrosegueu la imatge del botó RSS vermella cap a l'apartat de Podcast del reproductor. Si, ho sé, sembla que no hagi de funcionar, però a mi m'ha funcionat. Pels més escèptics també us proposo allò d'anar al menú superior clicar a Avanzado y després a Suscribirse a un podcast... Aquí haureu d'introduir la direcció url (aquesta, http://feeds.feedburner.com/MaiALaVida) que us mostra quan clickeu sobre el botó vermell, com sempre.

Doncs amb tot aquest seguit d'instruccions wikipedístiques us animem a que ens seguieu cada setmana via Podcast. Actualitzar Podcast i donar-li al Play.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

som un podcast com cal!

I'm so happy!

Muntsa ha dit...

Al loro!
q diuen q són un podcast i ho són de veritat!

Andrea Valverde ha dit...

som som

xd