13.6.08

The Trashmen a Barcelona i el Mai a la vida els entrevistarà!

Hi ha cançons que formen part de la teva cultura musical i ni tan sols ets conscient del títol o l'intèrpret. Cançons que sonen a la ràdio, a les pel·lícules i finalment al teu cap per repetir-se una i altra vegada sense parar. Si aquestes cançons són versionades per artistes de més renom, l'índex de repetició al llarg del temps es multiplica 'n' vegades. I 'Surfin' Bird' de The Trashmen ha estat un d'aquests temes irrepetibles. Estem parlant d'una cançó de dos acords que ha estat versionada pels Ramones i The Cramps i que va formar part de la banda sonora de La Chaqueta Metálica i Pink Flamingos. Ara tot pren més sentit, oi?

The Trashmen inicien dilluns que ve una gira que els durà a París, Madrid, Oviedo, A Coruña i Barcelona. I el Mai a la vida tenim la sort de poder-los entrevistar en exclusiva! La cita ineludible, el concert, serà el dimarts 17 a la sala Apolo a partir de les 21.30 i tindran de teloners a The Neanderthals, sí, uns que es vesteixen de cavernícoles. Les entrades anticipades costen 18€ i les podreu trobar a Daily Records, tot i que si sou dels que preferiu comprar-les a taquilla només us costarà 20€.

El grup es va formar a la dècada dels 60 a Minneapolis i va demostrar que existia una vessant surf allunyada del pur pop sixty i que el punk i el garage podrien dominar algun dia el món de la música. Després d'algunes dissolucions, reagrupaments i més dissolucions durant els 70 i els 80, The Trashmen van tornar a aparèixer des del no-res en el marc del Vegas Grind'99, en un concert on van tornar a sonar tots els seus clàssics. La seva cançó més coneguda, 'Surfin' Bird', va plantar-se en el top 10 l'any 1964 i estem segurs que alguna vegada haureu escoltat la cançó. Si no és així, us deixem el vídeo al final de l'article perquè aneu assajant.