6.10.08

Aquesta tardor, alimenta't d'audiovisuals!

Què: Audiovisuals i gastronomia.
Quan: De l’1 d’octubre al 31 de desembre.
On: Espai de l’Obra Social de Caja Madrid – Plaça de Catalunya 9

Aquestes són les premisses del cicle que centrarà l’activitat de l’espai de l’Obra Social de Caja Madrid durant l’últim trimestre de l’any. Un cicle que s’endinsa en la gastronomia a través del cinema i la fotografia. La raó de ser del cicle, però, és l’exposició Planeta hambriento. Lo que come el mundo, del fotògraf Peter Menzel i l’escriptora Faith D’Aluisio, que recorre 24 països del món per plasmar el que mengen 30 famílies diferents. Totes elles apareixen a casa seva, davant de tot el menjar que compren i consumeixen en una setmana per mostrar com el menjar uneix totes les cultures, alhora que les diferencia.

En l’acte d’inauguració de la mostra (que tindrà lloc el dimarts 7 a les 19h), tots aquells qui vulguin podran participar de Gustorama, una degustació de menjar que se sincronitza amb una projecció audiovisual, de manera que el participant rep diversos estímuls a la vegada: els sabors i els inputs visuals.

El cicle es completa amb la projecció de pel•lícules i curts que tenen el menjar com a fil conductor. És el cas del film danès El festín de Babette, l’americana Tortilla Soup o dels curts Desaliñada, de Javier Rebollo, o Non fat, d’Oliver Manzi. Paral•lelament es faran tertúlies i conferències sobre diversitat cultural en el sabors i els gustos o sobre la viabilitat de tenir un hort ecològic urbà, per exemple.

Durant aquesta tardor, viatja, tasta i assaboreix els menjars i gustos més variats a través del cinema i la fotografia.